Yuja Webshop

Neumann KM 184 stereo set

Art.nr. 00014
€90,75
Op voorraad
1
Productgegevens

This set is a matched pair

ONGEKLEURD, TRANSPARANT, VEELZIJDIG

De KM 184 is een ultramoderne condensator-microfoon met klein diafragma met een uniform, frequentie-onafhankelijk cardioïde polair patroon. Het zeer natuurlijke, transparante geluid met zeer lage zelfruis en hoge SPL-capaciteit hebben de KM 184 tot een wereldwijde podium- en studiostandaard gemaakt voor vele toepassingen, variërend van klassieke piano tot heavy metal drums.
Betrouwbaar
Hoewel veel microfoons tegenwoordig zijn ontworpen om een eigen geluidseffect toe te voegen, zijn er veel toepassingen die een getrouwe reproductie van het oorspronkelijke akoestische evenement vereisen, zonder iets toe te voegen of te verwijderen. Dat is waar de Neumann Series 180 binnenkomt.
De Neumann Series 180 bestaat uit drie leden met verschillende ophaalpatronen: KM 183 (omni), KM 184 (cardioïde) en KM 185 (hypercardioïde), en bestrijkt dus de meeste podium- en studiotoepassingen. Omdat de Series 180-microfoons niet-modulair zijn, zijn ze kosteneffectiever dan de modulaire Series KM A en KM D (die een breed scala aan verwisselbare capsulekoppen bieden voor analoge en digitale eindtrappen).
CARDIOID
Ondanks zijn aantrekkelijke prijsstelling, biedt de KM 184 de modernste Neumann-techniek. Het cardioïde patroon is frequentie-onafhankelijk; afwijzing van achterwaarts geluid (180 °) is uitstekend, zelfs bij lage frequenties. In praktisch gebruik is er geen geluidskleuring over een brede opnamehoek, wat cruciaal is in multi-microfoonopstellingen en voor nauwkeurige stereo / surround-weergave. De frequentierespons van de KM 184 is zeer soepel en lineair met een lichte treble-lift rond 9 kHz voor extra helderheid. De innovatieve transformatorloze hoofdversterker biedt een breed dynamisch bereik van 125 dB en is zorgvuldig ontworpen om de sonische integriteit van de capsule te behouden. De KM 184 heeft een zeer laag zelfgeluid van slechts 13 dB-A en kan hoge geluidsdrukniveaus tot 138 dB zonder vervorming aan. Dankzij de eindtrap met lage impedantie kan de KM 184 lange kabellengtes tot 300 meter (1000 voet) aan zonder transmissieverliezen.
TOEPASSINGEN
De KM 184 is een universele microfoon voor studio- en podiumtoepassingen. Het transparante geluid maakt de KM 184 een uitstekende microfoon voor akoestische instrumenten, zoals piano, percussie, drums, akoestische gitaar, contrabas, viool, cello, houtblazers en koperblazers. De KM 184 kan zowel voor solisten als voor ensembles worden gebruikt. Dankzij zijn superieure off-axis gedrag is de KM 184 een uitstekende microfoon voor stereo- en surround-opnames met perfecte weergave. Hoewel de KM 184 niet speciaal is geoptimaliseerd voor de menselijke stem, wordt hij vaak gebruikt voor klassieke zang en wanneer sonische authenticiteit voorop staat. Door zijn kleine formaat is de KM 184 visueel onopvallend en zeer geschikt voor tv- en radiotoepassingen.

  • Uniform cardioïde patroon zonder kleuring buiten de as
  • Lineaire frequentierespons met een lichte treble-lift
  • Zeer laag zelfgeluid (13 dB-A)
  • Uitgang met lage impedantie voor lange kabellengtes zonder transmissieverliezen
  • Transformatorloze schakelingen
  • Compact formaat, visueel onopvallend

Voor meer informatie klik hier

Bewaar dit product voor later

Gratis verzending

Vanaf €100

Snelle levering

Volgende dag verzonden

Veilig betalen

Via SSL encryptie